Social bæredygtighed
  • Gratis fragt over 599 DKK
  • 2-3 dages leveringstid
  • Åbent køb 14 dage

Social bæredygtighed

Ordentlige værdier er en selvfølge

Det er slet ikke så let at definere, hvad social bæredygtighed er. I samfundet handler det om, at mennesker har det godt, og at deres rettigheder respekteres. Det gør det også for os.

For os er det vigtigt, at både dem, der sælger, og dem, der bruger vores undertøj, kan gøre det med god samvittighed. De kan være trygge ved, at produkterne er fremstillet under gode forhold. Det handler ganske enkelt om at tage ansvar for menneskers vilkår. Derfor efterstræber vi gode etiske værdier både internt og eksternt, så alle i hele produktionskæden har gode etiske vilkår.

Eftersom vi strategisk har valgt at have vores egen produktion i Letland, hovedkontor og centrallager i Borås og udelukkende samarbejde med nøje udvalgte leverandører i Europa, er vi trygge ved arbejdsforholdene.

Som en del af vores indsats for social bæredygtighed bruger vi Fairtrade-certificeret bomuld i det meste af vores bomuldstøj. Når du køber Fairtrade-certificeret bomuld, får producenterne, der dyrker bomuld, mulighed for at forbedre deres økonomi og arbejdsvilkår. En del af indtægterne investerer bomuldsdyrkerne i projekter inden for social, økonomisk og miljømæssig udvikling.

Swegmark har også støttet Garissa i det østlige Kenya i flere år. Garissa er en indsamlingsfond, som er dannet af parret Monica og Carl-Axel Ekman fra Borås. Hun er tandlæge, og han er kirurg. I landsbyen Garissa driver fonden et pigehjem og skoler, hvor udsatte piger får et trygt fristed og uddannelse, så de kan skabe sig en fremtid, hvor de styrer deres eget liv. De er med stor glæde og taknemmelighed, at Swegmark, hvis varemærke og produkter henvender sig til kvinder, følger Garissas fantastiske arbejde.

Som vi sagde indledningsvis: Social bæredygtighed handler om, at mennesker har det godt, og at deres rettigheder respekteres. I denne forbindelse er Garissa et forbillede.