Økologisk bæredygtighed
  • Gratis fragt over 599 DKK
  • 2-3 dages leveringstid
  • Åbent køb 14 dage

ØKOLOGISK BÆREDYGTIGHED

Smart, fokuseret og konsekvent

I 1998 var Swegmark of Sweden den første virksomhed i undertøjsbranchen, der blev miljøcertificeret i henhold til ISO 14001. Det er en certificering, der hjælper os med at sikre en mere effektiv brug af materialer, energi og affaldshåndtering, så vi påvirker miljøet mindst muligt.

Økologisk bæredygtighed handler om at tænke smart, fokusere på det, man kan påvirke mest, og handle konsekvent. Men det er også et spørgsmål om kvalitet – høj produktkvalitet giver lang levetid, og dermed bliver der smidt mindre tøj væk. Vi har derfor truffet strategiske beslutninger om, hvad vi kan påvirke mest: transport, produktion og materialespild.

Alle tekstiler og andre materialer leveres af nøje udvalgte og undersøgte europæiske leverandører. På grund af den korte transport fra leverandørerne til vores fabrik i Letland holdes vores CO2-udledning nede. Eftersom produktionen foregår på vores fabrik i Letland eller hos nøje udvalgte europæiske underleverandører, er transporten af færdige produkter til vores centrallager i Borås også kort og effektiv. For at afkorte leveringstiderne og reducere miljøpåvirkningen yderligere sendes en stigende del af vores leverancer desuden direkte fra produktionsstedet til kunden. Alt i vores produktionskæde foregår således tæt på os med så korte transportafstande som muligt.

En vigtig fordel ved, at vi ejer vores produktionsanlæg, er desuden, at vi har en effektiv produktion med korte leveringstider, som styres ud fra kundernes behov og ønsker. Derfor kan vi arbejde med små produktionsmængder, der minimerer risikoen for overproduktion. Desuden arbejder vi aktivt på at minimere spild og optimere vores materialeudnyttelse.
Det gør vi ved løbende at gennemgå mønsterdele under tilskæring og arbejde med et begrænset antal materialer. Alt materiale, der er til overs i form af stoffer, blonder og tilbehør, doneres til designskoler, hvor det anvendes af lærere og studerende til undervisning og designprojekter. På denne måde genbruger vi ikke bare alle materialer, men er også med til at sikre udviklingen af erhverv, der er vigtige for vores branche.
Vi arbejder også aktivt på at træffe gode miljøvalg med hensyn til materialer, og leder hele tiden efter nye smarte materialer. Alle vores materialer er testet i henhold til Oeko-Tex-standarden, hvilket blandt andet sikrer, at de ikke indeholder skadelige stoffer. Endvidere bruger vi Fairtrade-certificeret bomuld i det meste af vores bomuldstøj og øger også løbende vores brug af økologisk bomuld.

En vigtig del af vores miljøarbejde er også at udvikle idéer til fremtiden i samarbejde med eksterne specialister og innovatorer. Vi har hovedkvarter i Borås i Sverige, som er en af Europas førende byer inden for mode og fremtidens tekstiler, og har derfor gode muligheder for at samarbejde med de bedste. Vi har eksempelvis afholdt workshops sammen med Smart Textiles på Textilhögskolan i Borås, hvor vi har arbejdet med temaer som "Design to reduce the need to consume" og "Minimise waste". Samarbejdet mundede ud i en række idéer om genbrug, redesign, produktion og kommunikation.

I 2014 udarbejdede vi en miljøpolitik for at sikre vores miljøarbejde. Politikken revideres løbende og opdateres i henhold til eventuelle interne og eksterne ændringer.

Miljøpolitik

  • Swegmark of Sweden har været miljøcertificeret i henhold til standarden ISO 14001 siden 1998. I 2005 blev virksomheden desuden Oeko-Tex-certificeret, hvilket betyder, at vi kun bruger komponenter, der er testet og godkendt i henhold til Oeko-Tex Standard 100®.
  • Vi tager det fulde ansvar for miljøet og de sociale forhold for vores medarbejdere.
  • Vi skal arbejde på at øge andelen af salg af produkter, der er mere miljøvenlige, såsom økologisk bomuld.
  • Swegmark of Sweden skal altid efterstræbe at træffe de bedste miljøvalg. Vi tilstræber at have en minimal miljøpåvirkning og påtager os det fulde producentansvar i samarbejde med kunder og leverandører. Alle medarbejdere i virksomheden skal have et godt arbejdsmiljø med så få risici som muligt.
  • Vi skal overholde love og forordninger og stræbe efter at skabe løbende forbedringer på miljøområdet. Målet er at undgå negative indvirkninger på miljøet.

Alle medarbejdere i virksomheden er bekendt med politikken, og den er tilgængelig for offentligheden.